TOEBEHOREN

U wilt uw hijsinstallatie comfortabeler of nog completer maken? Afhankelijk van de toepassing die u zoekt, voorzien wij voor u meerdere slimme opties: om veiliger te werken, om te automatiseren, om onder de haak te hangen, ... Ontdek ze allemaal op onze pagina toebehoren.

 

Radiografische besturingen

radiografische besturingen  

U werkt niet alleen veiliger met een afstandsbediening, u houdt ook duidelijk overzicht over uw werkstuk en omgeving. U kiest zelf wat u het handigst vindt: uw afstandsbediening met drukknoppen of met joysticks. Soms is het belangrijk dat de bediener enige afstand tot de kraan of de last kan bewaren. Denk hierbij aan gieterijkranen. Door de grootte hitte en gevaar voor spatten is het bewaren van afstand belangrijk. Ook kan het bij lasten met grotere omvang het overzicht vergroten indien men de situatie van een afstand in ogenschouw kan nemen.


Tandembesturing

tandembesturing  

Moet u binnen uw bedrijf zeer lange of grote producten betrouwbaar en veilig verplaatsen? Is een enkelvoudige kraan daarvoor niet geschikt? Het gebruik van twee onafhankelijk van elkaar aangestuurde kranen mogelijk riskant? 

Dankzij een master/master-besturing (ook wel tandem besturing genoemd) werkt u op een zeer veilige en comfortabele manier met 2 kranen samen d.m.v. 1 bediening. Deze slimme optie communiceert de nodige veiligheidssignalen tussen de 2 rolbruggen. tandembesturing voert de commando’s kraanrijden, katrijden en hijsen of vieren van de last gelijktijdig uit.

 

 

Voedingssystemen 

 stroomsystemen   een gangbaar voedingssysteem voor een hijsinstallatie is een kokersleepleiding, Werkt u in een vochtige of agressieve omgeving? dan voldoet een c-rail systeem met lussen met platte soepele kabel als perfecte oplossing, Een voedingshaspel is een perfecte oplossing voor bijvoorbeeld een portaalkraan. informeer naar de mogelijkheden..

 

Antibotsbeveiliging

botsbeveilging   Om te voorkomen dat 2 kranen ( of takels ) met volle snelheid tegen elkaar rijden, leveren wij een antibotsbeveiliging. 

 

Kraanrails

loopbaan / kraanrails   De kraanbaan is het profiel aan beide zijden van het gebouw waar de kranen over rijden. De afmeting van het profiel en de rail wordt bepaald door de bedrijfslast van de hijsinstallatie en de afstand tussen opleggingen onderling.                    

 

Kraanverlichting

kraanverlichting  

Met verlichting op uw bovenloopkraan zorgt u voor meer zichtbaarheid precies onder de kraan. meer licht betekend meer veiligheid!.

Tegenwoordig zijn de verlichtingen te leveren in diverse varianten waoorder LED stralers

 

Voedingsspanning op het onderblok

veerkabelhaspel  

 230V of 400V voeding op uw onderblok bied diverse mogelijkheden om uw hijsinstallatie te combineren met een ander hijsgereedschap, zoals bijvoorbeeld een vacuüm heffer. 

 

Rotomax kantelsysteem

rotomax   Met de rotomax kunnen grote hijsstukken op een veilige manier gedraaid worden. diverse modellen en uitvoeringen zijn door ons te leveren, informeer naar de mogelijkheden.

 

Hijsjukken / evenaars

hijsjukken  

Hijsjukken worden in eigen beheer ontworpen en geconstrueerd, Hierdoor kunnen deze volledig aangepast worden naar uw specifieke wensen. Ander aanslagmateriaal, extra aanslagpunten of een andere kleur vormen geen enkel probleem. Nieuwsgierig?  informeer naar de mogelijkheden.

 

Vacuumsystemen

vacuumheffer   vacuümheffers zijn een perfecte oplossing voor het verplaatsen van vlakke, niet poreuze lasten zoals glas, natuursteen en metaal. De systemen zijn leverbaar in diverse uitvoering, horizontaal, verticaal en ook kantelbaar verplaatsbare systemen. Nieuwsgierig? informeer naar de mogelijkheden.

 

Gewichtsuitlezing

gewichtuitlezing   Hoeveel gewicht hangt er aan in de haak? Diverse gewichtssystemen zijn leverbaar waarbij u het gewicht gewoon afleest op een display: op de bovenloopkraan, op de haak, of op de bediening (alles geheel naar wens) kijk hier voor de mogelijkheden

 

Hijskettingen, hijsbanden en hijsgereedschappen

    Hijskettingen, ronstroppen, hijsbanden, platenklemmen, hefmagneten, diverse hijsmiddelen welke

 

 

 

 

voor storingen en inspectie:
0031 (0) 495 59 55 12 - service@janreiling.nl
Service
Jan Reiling B.V.

Rondven 33
6026 PX Maarheeze (NL)

Tel. 0031 (0) 495 59 28 89
Fax. 0031 (0) 495 59 29 27

E-mail: info@janreiling.nl
KvK nr: 52790517